JAK POZNAT KVALITNÍ KABELKU, TAŠKU NEBO OPASEK Z OPRAVDU KVALITNÍ KŮŽE

Poznat kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže může být pro zákazníka nepolíbeného sedlařinou opravdu oříšek. Existuje mnoho druhů kůží (správně usní), řada technik zpracování a způsobů činění... Je to tak široké téma až jde z toho hlava kolem.

 

“Osobně považuji za nejlepší ty kůže, které byly činěné přírodními tříslovinami.”

 

Proč?

 

Protože je tento tradiční způsob zpracování šetrnější k životnímu prostředí a kůžím opravdu svědčí. Takhle vyčiněné kůže jsou kvalitní a odolné. Kabelky a tašky vyrobené z „třísla“ se opravdu dědí. 

Výroba takové kůže potřebuje čas. Celkově je jeho zpracování nákladnější a náročnější. A to se samozřejmě odráží v jeho ceně i v ceně hotových doplňků. Určitě je to ale dobrá investice, protože s vámi vydrží roky.

⭐️A největší benefit je za mě určitě to, že stárne do krásy. Stalo se z toho klišé, ale je to tak. Tříslo postupem času tmavne a získává krásnou patinu. Taková kabelka bude po letech ještě hezčí, než když jste si ji koupili.

 

5 základních tipů, jak takovou kůži poznat:

 

 Jak poznat kvalitní kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže_PROHLÉDNĚTE SI JI

1. Prohlédněte si ji kůže je přírodní materiál, nečekejte dokonalost, pokud objevíte jakoukoliv drobnou vadu na kráse, tzn. malou jizvičku, nepravidelnost v kresbě kůže i barevnosti, jásejte.

 

 

Jak poznat kvalitní kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže_POHLAĎTE JI

2. Pohlaďte jikvalitní tříslo je na dotek příjemné, pocitově teplé, nemá na sobě žádnou umělohmotnou fólii, což některé levnější tipy kůží mít můžou.

 

 

Jak poznat kvalitní kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže_PŘIVOŇTE SI

3. Přivoňte sipřírodně činěná kůže úžasně voní. Má specifický přirozený zápach, který může být mírně dřevitý až trochu kořeněný.

 

 

Jak poznat kvalitní kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže_PŘEMÝŠLEJTE O CENĚ

4. Přemýšlejte o cenědrahá cenovka nemusí, bohužel, nutně znamenat také kvalitní výrobek z kvalitní kůže. Nízká cena za to téměř s jistotou napoví, že něco nesedí. 

 

Práce s kůží je umění.

 

Vyžaduje odbornost a pečlivost. Ruční výroba z kvalitní kůže je náročná a časově nákladná. To se samozřejmě promítá do ceny výrobku. Když si zakoupíte kabelku nebo tašku vyrobenou z perfektní kůže, můžete si být jisti, že jste investovali do trvanlivého a odolného výrobku, který vám bude sloužit mnoho let.

 

 

Jak poznat kvalitní kabelku, tašku nebo opasek z opravdu kvalitní kůže_PTEJTE SE

5. Ptejte se - Pokud máte pochybnosti ohledně kvality kůže nebo ceny výrobku, nebojte se zeptat. Obracejte se na konkrétní řemeslníky a vyptávejte se jich na použitou kůži. Kvalitní řemeslníci budou hrdě sdílet informace o svých výrobcích a použitých materiálech. A je jedno, jestli kupujete kabelku, tašku nebo opasek.

 

Malá rada na závěr

Ať už si vybíráte výrobek z kůže pro sebe nebo jako dárek, pamatujte na tyto tipy a věřte, že investice do kvalitní kůže se vyplatí. Můžete si být jisti, že takový výrobek vám bude sloužit spolehlivě a zároveň dodá vašemu stylu osobitý a vkusný vzhled.

Doufám, že vám byly a budou tyto rady užitečné při poznávání kvalitní kůže a při výběru dokonalého doplňku.

Dejte mi vědět, zda se vám tento článek líbil a pokud vás zajímá, jak vznikají české ručně barvené kožené kabelky a doplňky z přírodní kůže >>> sledujte můj profil @volkyleather. Najdete tu mnoho videí z mé tvorby.

Díky za přečtení a přeji vám mnoho radosti při objevování světa krásných výrobků z kvalitní kůže.

 

I.